Fråga:
Vad är det enklaste sättet för mig att skära tunn metall?
Kirk Ouimet
2012-08-16 09:57:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kommer någon på Home Depot eller Lowe att kunna klippa detta åt mig? Om inte, vilket verktyg ska jag köpa och använda?

enter image description here

Redigera

Tack för all hjälp! Jag slutade köpa en Dremel. Jag gick igenom 6 avskurna hjul för att avsluta alla mina snitt. Jag anpassade en IKEA-låda för att passa under mitt mindre IKEA-bord. Här är en av mina noob-skärningar:

enter image description here

Och här är den färdiga produkten:

enter image description here

Var börjar och slutar biten som behöver klippas? Jag kan inte säga från bilden. Det kommer att betyda för att bestämma det bästa sättet att klippa ut den biten.
Vilken storlek har de också? Något för att indikera skala i bilden skulle vara till hjälp.
Storleken markerad med rött är cirka 1 tum och 2,5 tum
Det är inte tunn metall! Det är stål och jag kan bara tänka mig att använda en kvarn. Om det var ett plåt, skulle metallskärare / skivor göra det.
Sex svar:
Tester101
2012-08-16 18:03:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hacksåg

Mycket arbete. BORING!

Hacksaw

Oscillerande multiverktyg eller Roterande verktyg

Du är skär förmodligen inte 1/8 "stål med detta, men det är användbart för att skära mycket tunn metall.

Multi-tool Rotary tool

Jigsaw

Lite roligare, men ändå lite tråkigt. Se till att du använder rätt blad .

Jigsaw

Sticksåg

Roligare, men du kan ha problem med att hålla en rak linje.

Reciprocating saw

Vinkelslip

Låt gnistorna flyga! Mycket roligt, så kan du kasta dig.

enter image description here

Fackla

En Oxy-acetylen- eller plasmabrännare gör det här jobbet kort.

Plasma Torch

Punch press

Avsluta jobbet med en knapptryckning.

punch press

Ljussabel

Snabb, men kräver lite kraft.

Lightsaber

Om du använder någon av sågarna, se till att du använder skärvätska för att förhindra bladet från överhettning.

Cutting fluid

Tack! Just uppdaterade min fråga för att visa den färdiga produkten.
Vänta en sekund. Hur kan en bågfil borras? Endast borrar borrar. Jag är såååå förvirrad. :)
Detta svar är underskattat.
user558
2012-08-16 14:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Är den här aluminiumkanalen, eller är den stål? Kommer en magnet att hålla fast vid den? Detta är viktigt att veta, eftersom det skulle påverka mitt val av verktyg. En magnet håller fast vid stål. (Jag är ganska övertygad om att detta inte är rostfritt stål från utseendet på det, men jag kan ha fel. Om så är fallet, kommer en magnet inte att hålla fast vid vissa kvaliteter av rostfritt. Och rostfritt erbjuder några egna svårigheter för en nybörjare att klippa ut.) Det här ser ut som en dörrkarmskanal i stål.

Till exempel, på stål, skulle jag gå med en vinkelslip som det snabbaste sättet att göra snittet och ett sätt att göra en ganska rak skärning . Men aluminium skulle gumma upp avskärningshjulet.

För aluminium skulle jag välja ett oscillerande multiverktyg, som det från Porter Cable, Dremel, Fein, Bosch, etc. Dessa verktyg tar ett tandat blad som svänger snabbt och skär lätt genom aluminium. Återigen kommer du att få en ganska rak skärning med rätt val av skärblad.

Om du saknar något av dessa verktyg eller inte vill köpa ett, skulle jag gå med en bågfil som kan skära antingen metall . Naturligtvis kommer en bågfil att ge en något ojämn snitt såvida du inte har någon övning här.

Ett problem med snittet kommer att vara att minimera alla vibrationer av metallen när den skärs. Ett sticksåg, eller oscillerande multiverktyg eller bågfil, kommer alla att få materialet att studsa runt. En bra skruvstäd hjälper till att lösa detta. I själva verket skulle jag föredra att klämma ihop ett bit trä i kanalen och sedan lägga allt i ett skruvstäd. Det ger bästa och mest vibrationsfria (därför renaste) klippning.

Under alla omständigheter förväntar jag mig att behöva städa upp kanterna och avrunda dem så att det inte finns några vassa kanter. En fil kommer att göra för en början, då byter jag till något emory-papper. (Ok, sandpapper i en nypa.)

Om materialet är av stål, se till att du efteråt målar ytan med en rostskyddsmedel, eftersom de skurna kanterna annars rostar.

kavisiegel
2012-08-16 11:12:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag personligen skulle använda en vinkelslip eftersom det är mycket lättare att hålla en rak linje. Det, och du kan använda samma verktyg för att rengöra graderna efter. Men de är farligare än en pussel. Du kan alltid börja med en dremel och några avskurna hjul.

Jag nämnde grader ovan. Eftersom det ser ut som att du aldrig har skurit metall förut, var medveten om att ytan efter att du har klippt blir väldigt grov och skarp. Du vill arkivera eller slipa ner ytan för att göra den säker.

Det kan vara svårt att kontrollera vinkelsliparen för att få bort graderna rent, en fil kan passa bättre för den fasen.
sharptooth
2012-08-16 14:02:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det renaste och snabbaste sättet är att använda en sticksåg med lämpligt blad ("för metall", små tänder). Du måste fortfarande borra två hål i hörnen för att kunna vända bladet mellan skärningarna. Du behöver då en fil för mindre slutbehandling av skärningarna.

Det billigaste sättet skulle vara att använda en bågfil för de längsgående skärningarna och sedan en serie borrade hål längs tvärsnittet och sedan använda kapstänger för att skära kvar kvar metall mellan hålen och en fil för att ta bort de stora graderna. Du kan också använda drill-cut-file-tekniken för längdskärningarna. Om du följer detta sätt lämna lite extra utrymme mellan var du borrar och där skäret måste vara - någon metall kommer att förstöras till kaos och du måste arkivera den.

Bra jobbat att svara på frågan utan att vila.
alx9r
2012-08-16 10:51:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Home Depot skär vanligtvis inte material som inte köps nytt från deras butik.

om skruvstång så bågfil

Om du kan klämma fast det område du behöver klippa i skruvstäd, jag skulle använda en hacksåg. Använd lite wellpapp i käftarna för att skydda ytan. Du kanske vill titta på några YouTube-videor om hur du använder en bågfil korrekt (ja det finns bra och dåliga tekniker).

om inget skruvstycke är så pussel

Om du inte kan använda ett skruvstäd, jag skulle använda en sticksåg.

Val av blad är viktigt

För båda verktygen är det viktigt att välja ett blad med rätt tandprofil och lutning för materialet. Symbolerna på bladpaketen som du hittar hemma depå eller lowes hjälper dig att leda dig till rätt blad. Du borde förmodligen göra fel på sidan av fler tänder per tum eftersom ditt material ser ganska tunt ut.

Bob
2012-08-16 20:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inte det billigaste, men överlägset enklast: Cirkelsåg i metall. De kör med lite lägre hastighet än en vanlig skilsåg, och de använder ett hårdmetallknivblad med en mycket mindre aggressiv rivvinkel.

Gruvan kom från Harbor Freight, jag betalade ungefär $ 90 för det. Det kommer att skära en 1/4 "tallrik som smör. För raka skär är det mycket snabbare och renare än plasma. Allvarligt. Det producerar knappast några gnistor, bara en hel massa blåta små metallchips. Det verkade för bra för att vara sant tills jag använde det för mig själv, men det fungerar verkligen. Det finns få videor på Youtube som visar hur lätt denna sak skär stål.

Så om jag var tvungen att klippa den här kanalen, det är det jag skulle nå.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...