Fråga:
Kan en våt vakuum användas effektivt som pump?
mbrownnyc
2011-08-29 16:32:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan en våt vakuum effektivt användas som en pump för att flytta vatten?

Jag räknar ut om en källare översvämmer, att detta kan fungera som dubbeldrift.

åtta svar:
BMitch
2011-08-29 16:46:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En pump kan arbeta kontinuerligt för att flytta vatten mellan två platser. Det våta vakuumet suger vatten i behållaren, men du måste stanna kontinuerligt och tömma vattnet innan det når toppen av vakuumet. Om du tittar på en översvämningsrisk skulle jag vilja ha pumpen.

Tack, jag är nyfiken på evakueringen av vatten. Vad händer om du bara placerar kroppen utanför kapseln som den vanligtvis kallar hem? Jag skulle inte förvänta mig att detta skulle vara ett kontinuerligt förslag, men bara i nödsituationer.
@mbrownnyc, Vatten sugs inte genom vakuummotorn, det sugs in i kapselns kropp via ett luftvakuum som skapas av motorn ovanpå. Slangen är fäst vid kapseln, inte vakuumet. Jag tror inte heller att du kommer att se mycket sugkraft från mindre butiker, tillräckligt för att dra upp ett spill, men inte tillräckligt för att suga en hink med vatten upp 5 fot lodrätt.
Enligt min erfarenhet kommer de flesta butikerna - även de dyraste "entreprenörsklasserna" - inte att kunna hålla röret fullt av vatten: du måste suga en blandning av luft + vatten, annars stannar det bara. En papperskorg fungerar bäst med stora mängder vatten (kan hyras på valfri hyresplats) och en vanlig sumppump är det billigaste och mest effektiva alternativet.
myron-semack
2011-08-30 03:18:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vissa butiker har en "vattenpump" -funktion. Du kan fästa en trädgårdsslang i en sidoport på vakuumen och i stället för att bara tömma vattnet i kapseln, pumpar det faktiskt vattnet till en annan plats.

http: // www .shopvac.com / wet-dry-vacs / default.aspx? feature = 12&featureName = Vatten + pump

Om du inte har en sådan vakuum kan du suga vatten tills kapseln fylls upp. Då måste du tömma vattnet någonstans. (Obs! En butikslös full av vatten är väldigt tung.)

Det här är väldigt intressant! Tack! Jag antar att gregmacs kommentarer till ovanstående svar är "modifierare" av detta.
Jag har aldrig använt en shopvac som faktiskt hade denna "vattenpump" -funktion, så jag kan inte kommentera.
Fantastisk funktion. Men om jag någonsin suger upp så mycket vatten för att behöva detta, tror jag att jag vill ha en sumppump.
Shop Vac-vattenpumpfunktionen annonseras för tömning av en badtunna. Jag har inte använt det för något så stort, bara några liter.
user44945
2015-10-26 12:03:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stadsanställd, pratade chefen om att köpa en butik till oss för ungefär 5 år sedan, så jag såg den med en inbyggd "vattenpump" på Lowes och försökte. Varför inte? Inte mina pengar om det visar sig vara skräp, lol. Jag använde den för att städa bort en av våra sumppumpar i botten av en av våra torra brunnar vid en avloppspumpstation. allt är cirka 40 fot rakt ner i marken. Vi hade alla allvarliga tvivel om den här "pumpen" men om den fungerade skulle den ha sparat flera timmars arbete utan att behöva skicka tanken upp på lyften efter att ha fyllt den för att tömmas. Hakade in en vattenslang till pumpens urladdning, satte på pumpförlängningen / filtret i tanken, sprang vattenslangen rakt upp 40 fot och ungefär ytterligare 10 fot till toaletten. Kan du tro att det fungerade? ! Och fungerade perfekt. Bara en eller två gånger var jag tvungen att stoppa så att pumpen kunde komma ikapp efter det jag suger upp, men 2,5 tum sugslang VS. 5/8 tum urladdning, plus höjden, man kan du inte be om bättre. Det var en full ström och mycket tryck på utsläppssidan, kunde förmodligen ha pumpat 80 fot rakt upp. 5 av 5 stjärnor. Köp det. Jag skyddar den där butiken som min egen, vill inte ha några apor som skruvar upp den.

Eric
2012-12-30 20:55:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Borra ett hål nära vakuumbehållarens botten och sätt i det. när kapseln är halvfull, ta ut pluggen och vattnet rinner ut ur kapseln men håll fortfarande vakuum så länge vattnet inte töms. Storleka hålet ordentligt: ​​inte så litet att kapseln fylls eller så stort att det tömmer för snabbt.

Hur bestämmer du hålets storlek, eller skulle du bara använda försök och fel?
Doc
2013-02-14 23:09:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Använd bara slangen från butiken. Tömde mitt 560 gal spa på mindre än 15 minuter. Sänk ner slangen i vatten för att tömma och dra ut änden med förlängningar för att dränera. fungerar som en charm.

Använde du faktiskt shop vac, för det låter som om du bara sippade ut vattnet.
... och om du försöker suga en källare fungerar det inte eftersom du har ett negativt [hydrauliskt huvud] (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydraulic_head).
Som nämnts någon annanstans kan vissa butiksutrymmen uppenbarligen pumpa till viss del.
Gardavian
2014-04-07 04:48:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tömmer mitt poolöverdrag just nu med butiken. Kör den tills vattnet träffar toppen. När du drar i lockmotorn har du redan skapat det sug du behöver. Det är långsamt men stadigt. Du behöver inte borra ett hål i sidan. Det häller bara ut toppen.

Adrian
2015-12-22 00:43:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder min två gånger om året för att muddra botten av en 15 000 liter pool som nu är en damm. Detritus suger lätt, jag stannar bara innan den fylls och dränerar den i gräset ... upprepa sedan. Tar en eftermiddag men fisken och gräset är båda glada.

user61421
2016-10-16 23:17:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag monterar en skopa på 5 liter med backventil i botten och vattenintag nära toppen och vakuumanslutning i ett annat hål i toppen. Jag applicerar vakuum för att fylla skopan, och backventilen hindrar luft från att komma in och stoppar sedan vakuum för att släppa ut botten genom backventilen. Sätt på / av timer för kontinuerlig pumpning.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...