Fråga:
Byta loftbäddsbalk till diagonala hängslen?
Gnudiff
2020-04-05 20:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi har en IKEA-loftsäng för våra 12 år gamla.

En av bjälkarna som hindrar benen från att gå isär är att klara sig med tillgång till byrån.

Jag vill ändra den strålen till diagonala hängslen så här:

changes for bed

Vad skulle vara ett bra sätt att fästa dem i sängramen till se till att benen inte går isär? Benen är 6x6 cm och den horisontella ramdelen 2x10 cm. De diagonala hängslen jag vill använda skulle vara 7x4x40cm.

Den ramen ser redan ganska instabil ut.
Kan benen skruvas fast på golvet?Om rummet är heltäckningsmatta är svaret antagligen ja.Skruvhål i mattan kan försvinna med en enkel borstning av mattan.
Observera att IKEA-möbler fungerar inom ramen för att du inte kommer att bli kränkande mot dem och du brukar sätta dem mot väggar.Om jag lägger den sängen mitt i ett av mina barns rum skulle det gå i bitar på några månader.Den enda sparande funktionen är - den är verkligen gjord av ingenting, så om inte dina barn är 4 eller under kommer de förmodligen att leva bra i kollaps.IKEA gör lite skit (ja vi har deras skit också i mitt hus).
Fem svar:
HoneyDo
2020-04-05 21:34:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är verkligen orolig för stabiliteten / säkerheten i det du föreslår. Diagonalerna verkar vara för stora för mig men även med tyngre diagonaler tror jag inte att sängens vertikaler skulle hålla upp. En 12-åring som klättrar upp och ner på den stegen kommer att sätta mycket lateral belastning på de vertikala stöden utan den horisontella staget ..
Har du funderat på att flytta den horisontella stagen till vänster på bilden hela vägen till golv? Det skulle ge den stabilitet du behöver.
Även om det finns ett sätt att fästa vertikalerna på bakväggen - bättre än.
Redigera
Din idé att flytta upp den istället för att ta bort är det mycket bättre. Jag skulle hålla den så nära lodlinjens centrum som möjligt. Återigen - om du kan fästa den högst upp på bakväggen skulle det vara bäst. Om du gjorde det tror jag att diagonalerna som är ordentligt fästa skulle fungera bra.
Andra redigeringen
Om du vill göra diagonala stag skulle jag bulta dem med en diameter på högst 1/4 tum bult och brickor. Med bara 6 cm bredd att arbeta med vill du inte ha något större än det.
Men jag uppmanar er starkt att fästa stolparna och / eller helst sängramen på väggen och inte förlita sig på diagonala stöd. Det är den lösning du behöver. Placera träavstånd mellan ram och vägg och fäst det i tapparna med Timberlok-skruvar. Allt du behöver är två fästpunkter genom ramen. De är enkla att installera och ta bort och när du blir av med sängen någon gång har du bara två 3/16 "hål att lappa i gipsväggen.

Japp, det var också min reaktion.Den tvärstaget har ett mycket viktigt jobb att hålla vertikalerna i avstånd så att de håller kvadratiska (eller åtminstone parallellogram) och inte trapes.Det fungerar när vertikalerna bara lossas i 0,6 m.Staget kommer att lämna vertikalen obundet i cirka 1,3 m från utseendet på den.IKEA tillverkar med nära precision och gjorde definitivt vertikalen inte tillräckligt stark för det.
ja, jag övervägde att flytta ner det, men jag är rädd att det då blir snubblet för barnen.vad sägs om jag flyttar det högre, istället för lägre?På höjden föreställde jag mig hängslen?det blir ögonhöjd och mycket svårare att missa än något under dina fötter.
Jag kan säkra åtminstone ett av de två benen mot väggen;förutsatt att jag går efter det, vad skulle då vara ett bra sätt att fixera hängslen på stag, enligt den ursprungliga frågan?
Ack
2020-04-05 22:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sidostödet på din säng kommer mestadels från de två anslutningarna längst upp och skapar det som kallas en momentanslutning (tänk på att lyfta en lång pinne med båda händerna). De mellanliggande delarna ger lite extra stöd men anser att det INTE finns en på framsidan och detta bör göra det uppenbart att de inte är absolut nödvändiga för att förhindra att sängen faller över.

Mellanstaget är mer om att hålla de relativt tunna och höga stolparna på plats. I synnerhet inläggets BOTTOM. Hängslen är placerade i mitten av skäl som estetik, för att förhindra tåstubbning (om mittstycket inte var där skulle folk gå igenom och slå bottenstycket). De ger viss extra stöd mot knäckning men det är mindre, notera igen att frontstycket inte finns.

Mitt förslag är att förhindra att stolparnas botten rör sig. Om du har matta är det nog bra eftersom det är så länge ingen försöker flytta den. Om trägolv eller för personer som flyttar stolpen eller sängen kan du placera en tvärbalk på en annan plats, kanske vid en av hyllorna så att den inte är i vägen eller längst ner på stolpen, till och med under inläggen, men du skulle behöva höja den andra änden med samma belopp eller minska antalet inlägg i fråga

+1, förutom mattförslaget."Så länge ingen försöker flytta det" + "Jag har en pojke före tonåren" = "Dessa ben kommer att röra sig"
Aloysius Defenestrate
2020-04-05 21:28:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Din plan är i grunden sund. Långa skruvar, som är försedda med hängslen, ska hålla sig bra.

Om du kan flytta den borttagna balken ända ner till golvet för att binda ihop stolparna kan det hjälpa.

Om du kan fästa stolparna på väggen hjälper det vissa.

Och om du upptäcker att sängen fortfarande är vacklande skulle en bred planka där hängslen är min nästa steg.

GreyCloud
2020-04-06 15:52:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag byggde en mycket liknande säng men utan någon av de nedre hängslen.

Jag förankrade den översta sängramen mot väggen i två hörn (diagonalt mittemot). Detta innebär att sängramens rörelse inte går från sida till sida. Så stolparna bär helt enkelt vertikal belastning.

Det har varit solid i ett år.

enter image description here

Även om du fäster sängen mot en vägg, begränsar du redan en hel del rörelser.Det grundläggande målet är att se till att frambenen bara bär vikt.
Robert Cline
2020-04-06 23:58:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När jag byggde mina stora våningssängar använde jag 3/4 tum plywood vid sängens fot och huvud. I ditt fall kan du sätta en panel av plywood som gick så långt ner som möjligt under den översta våningssängen. Och det kan gå upp så långt du vill förbi toppen. Det är vad jag gjorde så att jag kunde lägga till en bok- och leksakshylla i sängen. I det här fallet fäster du bara med standard # 8 skruvar (gips eller träbearbetning).Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...